Nu faller träden

Nu påbörjas det första egentliga värdeskapande arbetet med att uppföra de nya bostäderna på Bastuhagsvägen. Arbetet har dock pågått under massor av år innan idag men först nu påbörjas alltså förberedelserna för bygget. Det är fascinerande att själva bygget går på några månader och försäljningen under flera år. Det skulle vara intressant att gräva vidare i nybyggnadsprojektet och undersöka hur många tiotals miljoner kronor av intäkterna ((240 000 000 kr? (96* 2,5 milj i snitt)) som går åt till material/byggkostnader respektive försäljning/administration. Jag skulle inte bli speciellt förvånad ifall den förstnämnda posten är en mindre del av de totala kostnaderna.

20130614-142744.jpg

Vi känner till sedan tidigare att Sturebyskolan har ett överintag av barn och att alla som söker inte kommer in. Med dessa 100 nya lägenheter där en majoritet är treor och fyror kan vi räkna med att flertalet barn som bor norr om Tussmötevägen inte kommer att få plats i skolan år 2014.

Detta inlägg publicerades i Gatubilder Stureby och märktes . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Nu faller träden

  1. safursey skriver:

    Jag visste inte att man som barn är tvungen att söka till den grundskola som man tillhör – vad avgör egentligen vem som kommer in? Betyg kan ju inte vara aktuellt i detta fall.

Lämna en kommentar