Tankar kring svaret från stadsdelsförvaltningen

Nu har jag hunnit sätta mig in mer i Karins svar på mina frågor beträffande ansvariga för respektive område i Sturebyvisionen. Jag har bestämt mig för att inte värdera eller kommentera stadens organisation då det inte är direkt relevant i sammanhanget. Istället ska jag fokusera på att tänka rationellt kring mitt nästa steg. Jag resonerar som så att jag inte kan utföra allt själv och min tid är fylld med mycket annat än dokumentation av Stureby. Jag väljer alltså för stunden att fokusera på ett delmål i Sturebyvisionen vilket får bli punkt 2 ”Utomhusaktiviteter”.

Nedan ser ni utdraget av punkt 2 i Sturebyvisionen:

2)      Utomhusaktiviteter – Sturebys Fotbollsplan användes under flera år efter 1945 som skridskobana under vintermånaderna. Idag används endast fotbollsplanen på sommaren då det nu är grusplanen i periferin av Stureby (nera vid Örbyleden) som spolas till isbana. Vinsten av att flytta skridskobanan till hjärtat av Stureby är flera. Dels blir skridskobanan mer tillgänglig för flera samtidigt som uppsynen över banan ökar för många. En ytterligare vinst blir det förstås för Stureby då aktiviteten ökar i ett annars helt livlöst område under vintermånaderna. Dessutom fanns det ju säkert en anledning till varför så många människor i Sturebys tidigare dagar samlades just där. Kundunderlaget ökar samtidigt för de bägge aktörerna som finns i husen på Kubikenborgsgatan vilket säkert kommer resultera i mer flexibla öppettider och ett utökad utbud av mat och dryck. Säkerligen kommer dessa kunna sälja mer av varm choklad och våfflor än pizza och öl. En isbana på den naturliga platsen i hjärtat av Stureby skulle säkerligen även bidra med ytterligare positiva effekter som ett välbehövligt folkliv.

I svaret från Karin på Stadsdelsförvaltningen skriver hon att det är Idrottsförvaltningen jag ska kontakta i denna fråga. Jag tror att det kan vara lämpligt att initiera en kontakt till denna instans.

Annons
Detta inlägg publicerades i Aktuellt, Allmänt, Politik Stureby, Sturebys Historia och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s