Frågor till idrottsförvaltningen

Nu har jag kontaktat idrottsförvaltningen med mina frågor. Ser mycket fram emot svar.

Nedanstående brev skickades ut idag den 3 oktober kl 23:20:

”Hej,

Jag som skriver till er bloggar om Stureby. Bloggen har nu funnits på nätet i ca 10 månader. Fram till och med idag har bloggen attraherat hela 9 508 besök. Vanligtvis snittar bloggen ca 70 besökare per dag.

Sturebybloggen har fyllt ett tomrum och dominerar idag flertalet nyckelord härrörande ”Stureby” på Google. Ju mer jag bloggat om Stureby desto mer intresserad har jag blivit av detta vackra område. Sturebybloggen består till stora delar av en samling historiska dokument över Stureby men även nutida dokumenation i form av bilder av mark, vackra byggnader och mycket annat.

Med tiden insåg jag att Stureby har en stor potential att utvecklas. Det fick mig under sommaren att formulera en vision över framtida Stureby som namngavs ”Sturebyvisionen” vilket ni kan ta del av här. Kort kan Sturebyvisionen sammanfattas med en önskan om att göra – Stureby till ett mer levande sammhälle med fler naturliga mötesplatser. Denna vision kan enligt mig uppnås genom en handlingsplan på 6 punkter. Efter att ha varit i kontakt med ordförande i stadsdelsnämnden vid namn Anders Hellström blev jag hänvisad till förvaltningen. Hos förvaltningen har jag brevväxlat med Informatör vid namn Karin Bjurholm och Planeringsutredare vid namn Marie Broberg. Förvaltningen återkopplade utförligt på vem jag ska kontakta i vilka frågor och punkt två ”Uthomhusaktiviteter” landade hos Idrottsförvaltningen varför jag nu kontaktar er.

I denna vision av framtida Stureby föreställer jag mig bl a att gräsplanen bör spolas till isbana under vintern istället för grusplanen vid Sturebyskolan. Argumenten, problembeskrivningen med nuvarande upplägg samt fördelarna med att spola gräsplanen till is under vintern kan ni enklast ta del av genom att scrolla ner till punkt 2 i Sturebyvionen.

Jag är mycket tacksam för att ni kunde återkoppla med synpunkter på ”punkt 2” men också komma tillbaka med hur denna del av Sturebyvisionen kan bli till verklighet, vad det skulle krävas, när i tiden det eventuellt kan hända och varför man valt att förflytta isbanan ner mot Örbyleden från första början.

Ni svarar antingen via detta mail alternativt som ett inlägg på Sturebybloggen. Tanken är att göra all vidare kommunikatin tillgänglig för alla intresserade på Sturebybloggen.

Ser mycket fram emot ert svar. Tack på förhand för den tid ni lägger ner på ett utförligt svar.

Med vänlig hälsning,

Sturebybon”

Annons
Detta inlägg publicerades i Politik Stureby och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s