Lokaltidningen Mitt i Söderort

I lokaltidningen Mitt i Söderort kan ni på tisdag den 13 december läsa en artikel med rubriken ”Oroliga föräldrar ifrågasätter byggen” på s 8. Artikeln är skriven av Karin Winter (karin.winter(a)mitti.se). Jag som skriver denna blogg tipsade tidningen om byggprojektet och den oro jag och många andra känner för stadens vilja att överbefolka Stureby.

Vid flera tillfällen har staden föreslagit byggprojekt i Stureby och drivit igenom de flesta. Har det inte varit bostäder eller parkeringsplatser på Sturebyskolans mark så har det varit större bostadsprojekt på Sturebyhöjden. Staden har motats och flera projekt har avslagits tack vare drivna Sturebybor som hänvisningarna nedan visar på.

Källa: Metro.se 2009 Barn i Stureby: Rör inte vår skolgård

Källa: DN.se 2010 Sturebyhöjden räddad – Politikerna ändrade sig

Att engagera sig och lämna synpunkter och följa utvecklingen är bra. Att lämna synpunkter behöver inte innebära att att helt slå ner på en idé eller helt kräva att ett byggprojekt inte ska äga rum. Det kan t ex vara att protestera mot att huset byggs i sju våningar istället för 3 eller att antalet lägenheter ökas från 100 till 150 eller att inte öka resurserna till allmän service samtidigt som invånarna ökar. Ifall du inte protesterar eller lämnar dina synpunkter så har du enligt mig inte rätt att sedan klaga när ett projekt har vunnit laga kraft. Det är till skillnad från förr även helt gratis att lämna synpunkter via nätet. Tidigare var du nämligen tvungen att bekosta ett brev, frimärke och kuvert. Du har egentligen inte en enda ursäkt för att inte lämna dina synpunkter på ett projekt du ogillar.

Moderaterna.net kan vi läsa att intentionen år 2010 var att bygga 100 nya hyresrätter i kv Tjärtunnan.

”Förslaget består av cirka 100 hyreslägenheter i flerbostadshus norr och söder om Tussmötevägen. Området ligger i en del av kraftledningsstråket genom Stureby som ska förläggas i tunnel. Byggstart beräknas till 2012.”

Idag vet vi att den siffran är 150. På bara några månader ökade alltså antalet planerade hyresrätter med femtio procent. Anledningen är ju givetvis att politikerna såg sin möjlighet att öka på siffran då det var väldigt tyst från oss boende då. Vill du lämna dina synpunkter på kv Tjärtunnan innan den 3 januari 2012 så kan du göra det genom att klicka här.

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmänt, Politik Stureby och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s